perjantai 9. toukokuuta 2014

Luoston korttelireitti


Jo perinteinen 1,6km pitkä korttelikilpailun reitti kiertelee Luoston tunturikeskuksen ytimessä. Vielä 9. toukokuuta reitin jyrkin mäki oli lumikerroksen peittämä. Kuvat otettu alkuillasta, lämpötila +7.


Lähtösuoran tien nimi on Luppokeino. Lähtö tapahtuu Luppokeinolta ja joka kierros käydään mutka Kelohotellin mäellä, paitsi maaliin tultaessa.


Luppokeinon päässä tie kaartuu vasemmalle...


Välittömästi mutkan jälkeen käännytään 90 astetta vasemmalle Pyhä-Luoston tielle. Kaksi mutkaa muodostavat käytännössä yhden tiukkenevan kurvin.


Kurvin jälkeen aukeaa noin 700 metrin suora, leveä ja tasainen baana.


Suoran lopussa tie hieman laskee ja jarrutetaan kylpylähotellin tiukkaan 90 asteiseen mutkaan, tähän tullaan kovaa vauhtia.2. kuva mutkasta, tie on hieman pomppuinen ja routavaurioinen.


Mutkan jälkeen aukeaa Lapland Hotel Luostotunturin ylämäkisuora ja näkymät tunturiin. Loiva ylämäki on noin 400 metriä pitkä ja valmistelee jalat kierroksen loppunousuun.


Suoran päässä käännytään vasemmalle Luppokeinolle ennen Luoston rinteitä.


Pieni tasainen 100m hengähdysväli.


Seuraavaksi taitetaan kierroksen päättävään nousuun.
(Maaliin tultaessa ei käännytä enää mäkeen vaan jatketaan suoraan ja maali näkyy jo n.100 m päässä, loppukiri on loivaa ylämäkeä.)


Nousu oli vielä luminen vähäisen liikenteen vuoksi. Nousu on todella jyrkkä mutta lyhyt, vain noin 200m.


Nousun jälkeen on taas tasainen hengähdysväli jonka jälkeen jyrkkään alamäkeen tiukka vasen mutka...


Jonka jälkeen välittömästi oikealle. Tiukin mutkayhdistelmä reitillä, joutuu jarruttamaan ja kallistamaan pyörää reippaasti. Sitten ollaan taas Luppokeinolla ja kierroksen alussa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti